Witte Chocolade Cornflakeskoekjes

Cornflakeskoekjes met witte chocolade en suikermuisjes, geserveerd in bonbonpapiertjes op een houten tafel – snel en feestelijk zoet tussendoortje

Witte Chocolade Cornflakeskoekjes

Makkelijke witte chocolade cornflakeskoekjes die snel klaar zijn en heerlijk zijn als snack! Perfect voor elke gelegenheid.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Bonbonpapiertjes
  • Schaal of pannetje

Ingrediënten

  • 300 gram cornflakes
  • 5 repen witte chocolade
  • 1 doosje suikermuisjes
  • 2 eetlepels zonnebloemolie

Instructies

  • Breek de chocolade in stukjes.
  • Doe de chocoladestukjes in een schaal of pannetje.
  • Smelt de chocolade au-bain-marie met 2 eetlepels zonnebloemolie.
  • Zet de bonbonpapiertjes alvast klaar.
  • Meng beetje voor beetje de cornflakes door de gesmolten chocolade, voorzichtig zodat de cornflakes niet breken.
  • Vul de bonbonpapiertjes voorzichtig met het chocolademengsel met een theelepel.
  • Bestrooi de koekjes met suikermuisjes.
  • Laat de koekjes een half uur uitharden in de koelkast.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Serveer deze koekjes als een zoet tussendoortje bij de koffie of thee. Perfect voor feestjes of als je een snel cadeau wilt maken!
Wijnadvies:

Combineer met een lichte, frisse witte wijn zoals een Riesling voor een zoet contrast.

Voedingswaarden

Calories: 170 kcal | koolhydraten: 23 g | Protein: 2 g | Vet: 8 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 10 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Gebak / Koek / Noten
Land van herkomst Marokko
Jaargetijde: Alle Jaargetijden