Witte Chocoladekersentruffels met Kirsch

Witte Chocoladekersentruffels met Kirsch

Porties: 4 personen
(inclusief koeltijd) 4 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Rechthoekige vorm
  • Au bain-marie pan of een hittebestendige kom en een pan
  • mes

Ingrediënten

  • 200 g witte chocolade
  • 1 eetlepel kirsch
  • 125 g mascarpone
  • 75 g kersen uit blik of pot uitgelekt

Instructies

  • Smelt de witte chocolade au bain-marie met de kirsch.
  • Haal de pan van het vuur en schep voorzichtig de mascarpone en uitgelekte kersen door de gesmolten chocolade.
  • Giet het mengsel in een rechthoekige vorm en laat het minstens 4 uur opstijven in de koelkast.
  • Snijd het mengsel in blokjes vóór het serveren.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Serveer met een glas dessertwijn zoals een Moscato d'Asti.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 5 g | Vet: 22 g | Zout: 0.2 mg | Sugar: 28 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Chocolade / Gebak / Nagerecht - Dessert
Land van herkomst België
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc Moederdag / Vaderdag / Valentijnsdag