Witte chocolademousse met frambozen en sinaasappelrasp
Een verfijnd dessert van zijdezachte witte chocolademousse met een frisse topping van frambozen en een vleugje sinaasappel. Perfect voor elke speciale gelegenheid.
Ingrediënten
- 2 blaadjes witte gelatine
- 100 g frambozen diepvries
- 100 g basterdsuiker
- 3 eetlepels sinaasappellikeur
- 250 ml slagroom
- 1 vanillestokje
- Rasp van 1 sinaasappel
- 200 g witte chocolade in stukjes
- 1 cup gepasteuriseerd vloeibaar eiwit
Instructies
- Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water.
- Meng de frambozen met 50 g basterdsuiker en 1 eetlepel sinaasappellikeur.
- Laat ze ontdooien.
- Verwarm de helft van de slagroom in een steelpan op laag vuur.
- Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit.
- Voeg het vanillemerg, de sinaasappelrasp en de overige 2 eetlepels sinaasappellikeur toe aan de slagroom.
- Roer de witte chocolade door de warme room tot deze volledig is gesmolten.
- Haal de pan van het vuur.
- Knijp de gelatineblaadjes uit en los deze op in het warme chocoladeroommengsel.
- Laat afkoelen in een bak met koud water, roer af en toe door, tot het lobbig wordt.
- Klop het eiwit tot stijve pieken en voeg de overige 50 g suiker geleidelijk toe.
- Klop de resterende slagroom bijna stijf.
- Spatel voorzichtig het afgekoelde chocolademengsel door het opgeklopte eiwit en voeg daarna de slagroom toe.
- Meng tot een glad geheel.
- Verdeel de mousse over vier schaaltjes en dek af met plasticfolie.
- Laat 1 uur opstijven in de koelkast.
- Schep de ontdooide frambozen en het vrijgekomen vocht over de mousse vlak voor het serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Garneer met extra sinaasappelrasp of verse muntblaadjes voor een frisse uitstraling.
Wijnadvies:
Een licht mousserende dessertwijn, zoals Moscato d'Asti, past uitstekend bij de zoete tonen van de witte chocolade en de frisse smaak van de frambozen.
Voedingswaarden
Calories: 400 kcal | koolhydraten: 33 g | Protein: 6 g | Vet: 27 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 29 g