Witte Kool Stoofpot met Kalfsvlees

Witte Kool Stoofpot met Kalfsvlees

Ontdek de heerlijke smaken van een stoofpot met kalfsvlees en witte kool. Deze hartige maaltijd met paprika's, knoflook en tijm is ideaal voor een gezellige familiediner. Laat de smaken samenkomen in dit verwarmende gerecht dat je meteen terugbrengt naar de gezellige avonden van de herfst.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 1 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 witte kool
  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 2 uien
  • 4 knoflookteentjes
  • 1 toefje bieslook
  • 500 g kalfsfilet
  • 50 g boter
  • 1 snuifje tijm
  • 4 dl kippenbouillon
  • 1 dl droge witte wijn
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Snijd de kalfsfilet in blokjes en laat deze 5 minuten kleuren in de hete boter.
  • Haal het vlees uit de pan en zet het apart.
  • Voeg de gehakte uien en knoflook toe aan de pan, kruid met tijm en fruit enkele minuten.
  • Voeg het vlees terug in de pan en overgiet met de kippenbouillon en droge witte wijn.
  • Kruid met peper en zout.
  • Zet het vuur lager en laat het geheel 1 uur sudderen.
  • Voeg de in reepjes gesneden paprika's en geschaafde witte kool toe en laat nog 15 minuten stoven, tot alles gaar is.
  • Bestrooi met bieslook en serveer met stokbrood.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay complementeren de smaken van de stoofpot uitstekend.

Voedingswaarden

Calories: 340 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 30 g | Vet: 18 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kalfsvlees / Stoofpot
Land van herkomst Frankrijk
Jaargetijde: Herfst
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij