Witte koolstamppot met seroendeng en pindasaus

Witte koolstamppot met seroendeng en pindasaus, geserveerd op een rustieke houten tafel, gegarneerd met geroosterde kokos en pinda’s.

Witte koolstamppot met seroendeng en pindasaus

Een smaakvolle stamppot van witte kool met knapperige seroendeng en romige pindasaus. Een verrassende twist op de traditionele stamppot!
Porties: +
Bereidingstijd: 35 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 ¼ kg aardappels
  • Snufje zout
  • 2 el olie
  • 1 grote ui gesnipperd
  • 1 kleine witte kool in reepjes gesneden
  • 2 el gember geraspt
  • ½ tl laos gedroogde specerij
  • 1 zakje pindasaus
  • Snufje gemalen koriander
  • 1 el ketjap manis
  • 1 el sambal
  • 75 g seroendeng pinda-kokosmengsel

Instructies

  • Kook de aardappelen in water met zout gedurende 20 minuten, of totdat ze gaar zijn.
  • Verhit de olie in een wok en roerbak de ui, witte kool en gember gedurende 5 minuten.
  • Breng de groente op smaak met zout en laos.
  • Bereid de pindasaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Breng de saus extra op smaak met gemalen koriander, ketjap manis en sambal.
  • Stamp de aardappelen fijn en meng de geroerbakte kool, ui en gember door de puree.
  • Breng de stamppot op smaak met zout en laos.
  • Bestrooi de stamppot met seroendeng en serveer met de pindasaus.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met een extra scheut ketjap manis of sambal voor de liefhebbers van extra smaak.
Wijnadvies:
Een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de kruidige smaken van dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 48 g | Protein: 6 g | Vet: 12 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Stamppot / Stoofpot
Land van herkomst Fusion / Indonesië / Nederland
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch