Witte koolstamppot met seroendeng en pindasaus
Een smaakvolle stamppot van witte kool met knapperige seroendeng en romige pindasaus. Een verrassende twist op de traditionele stamppot!
Ingrediënten
- 1 ¼ kg aardappels
- Snufje zout
- 2 el olie
- 1 grote ui gesnipperd
- 1 kleine witte kool in reepjes gesneden
- 2 el gember geraspt
- ½ tl laos gedroogde specerij
- 1 zakje pindasaus
- Snufje gemalen koriander
- 1 el ketjap manis
- 1 el sambal
- 75 g seroendeng pinda-kokosmengsel
Instructies
- Kook de aardappelen in water met zout gedurende 20 minuten, of totdat ze gaar zijn.
- Verhit de olie in een wok en roerbak de ui, witte kool en gember gedurende 5 minuten.
- Breng de groente op smaak met zout en laos.
- Bereid de pindasaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Breng de saus extra op smaak met gemalen koriander, ketjap manis en sambal.
- Stamp de aardappelen fijn en meng de geroerbakte kool, ui en gember door de puree.
- Breng de stamppot op smaak met zout en laos.
- Bestrooi de stamppot met seroendeng en serveer met de pindasaus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een extra scheut ketjap manis of sambal voor de liefhebbers van extra smaak.
Wijnadvies:
Een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de kruidige smaken van dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 48 g | Protein: 6 g | Vet: 12 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 5 g