Wittebonensoep met crostini

Aller Hande 1996
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 venkelknol
  • 1 winterwortel ca. 150 g,
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels Italiaanse keukenkruiden
  • 1 voorgebakken ciabatta 225 g, AH,
  • 1 pot witte bonen netto 720 g, Hak,
  • 2 groentebouillontabletten
  • zout
  • versgemalen zwarte peper
  • groene pesto
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • Intussen venkelknol schoonmaken, wassen en in reepjes snijden (groen bewaren voor garnering). Wortel schoonmaken, wassen en in blokjes snijden.
  • Ui pellen en snipperen. 1 teentje knoflook pellen en fijnhakken.
  • In (soep)pan 2 eetlepels olie verhitten.
  • Venkel, wortel, ui, knoflook en keukenkruiden toevoegen en afgedekt ca. 10 minuten laten smoren, af en toe omscheppen.
  • Intussen ciabatta schuin in sneetjes snijden.
  • Rest van knoflook pellen en boven kommetje uitpersen.
  • Rest van olie erdoor roeren.
  • Sneetjes ciabatta bestrijken met knoflookolie.
  • In midden van oven sneetjes op ovenrooster in ca. 8 minuten goudbruin bakken (= crostini). Intussen bonen en 1 liter water aan groentemengsel toevoegen en aan de kook brengen. Bouillontabletten erboven verkruimelen en oplossen.
  • Soep afgedekt -ca. 5 minuten zachtjes koken.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Crostini iets laten afkoelen en bestrijken met pesto.
  • Soep in vier diepe borden scheppen en bestrooien met venkelgroen en kaas.
  • Serveren met crostini.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brunch / Lunch / Soep
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch