Wittebonensoep met crostini
Aller Hande 1996
Ingrediënten
- 1 venkelknol
- 1 winterwortel ca. 150 g,
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 5 eetlepels olijfolie
- 2 theelepels Italiaanse keukenkruiden
- 1 voorgebakken ciabatta 225 g, AH,
- 1 pot witte bonen netto 720 g, Hak,
- 2 groentebouillontabletten
- zout
- versgemalen zwarte peper
- groene pesto
- 2 eetlepels Parmezaanse kaas
Instructies
- Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
- Intussen venkelknol schoonmaken, wassen en in reepjes snijden (groen bewaren voor garnering). Wortel schoonmaken, wassen en in blokjes snijden.
- Ui pellen en snipperen. 1 teentje knoflook pellen en fijnhakken.
- In (soep)pan 2 eetlepels olie verhitten.
- Venkel, wortel, ui, knoflook en keukenkruiden toevoegen en afgedekt ca. 10 minuten laten smoren, af en toe omscheppen.
- Intussen ciabatta schuin in sneetjes snijden.
- Rest van knoflook pellen en boven kommetje uitpersen.
- Rest van olie erdoor roeren.
- Sneetjes ciabatta bestrijken met knoflookolie.
- In midden van oven sneetjes op ovenrooster in ca. 8 minuten goudbruin bakken (= crostini). Intussen bonen en 1 liter water aan groentemengsel toevoegen en aan de kook brengen. Bouillontabletten erboven verkruimelen en oplossen.
- Soep afgedekt -ca. 5 minuten zachtjes koken.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Crostini iets laten afkoelen en bestrijken met pesto.
- Soep in vier diepe borden scheppen en bestrooien met venkelgroen en kaas.
- Serveren met crostini.