Wodka vanilla granita

Allerhande 2002
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 vanillestokje
  • 150 g kristalsuiker
  • 2 dl wodka slijter
  • 150 g frambozen
  • 12 blaadjes basilicum

Instructies

(Kan dag van tevoren):

  • Vanillestokje in lengte opensnijden en merg eruit schrapen.
  • In pan 5 dl water met suiker, vanillestokje en merg aan de kook brengen.
  • Ca. 5 minuten tegen de kook aan houden en blijven roeren tot alle suiker is opgelost.
  • Pan van vuur nemen en siroop tot kamertemperatuur laten afkoelen.
  • Vanillestokje uit siroop halen en helft van wodka erdoor roeren.
  • Mengsel in lage schaal schenken.
  • Schaal in vriezer zetten.
  • Na 2 uur schaal uit vriezer nemen en lichtbevroren massa met vork doorroeren om ijskristallen los te maken.
  • Schaal in vriezer plaatsen en ijskristallen opnieuw 3 keer losmaken, telkens na 1 uur vriezen, tot sneeuwachtige ijsmassa is ontstaan.
  • Granita kan nu tot gebruik in vriezer worden bewaard.
  • Uur voor serveren vier mooie glazen in vriezer zetten.
  • Frambozen voorzichtig schoonvegen.
  • Steeltjes van basilicum plukken en 4 mooie blaadjes achterhouden voor garnering. Basilicumblaadjes op elkaar leggen en tot sigaartje oprollen.
  • Basilicum met scherp mes in flinterdunne reepjes snijden.
  • Granita uit vriezer nemen.
  • Met vork nogmaals omscheppen en reepjes basilicum erdoor mengen.
  • Glazen uit vriezer nemen en in elk 3 frambozen leggen.
  • Rest van wodka over glazen verdelen.
  • Glazen in laagjes opvullen met wodka-vanillegranita en rest van frambozen.
  • Elk glas garneren met basilicumblaadje.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Nagerecht
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch