Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Wodka vanilla granita
Allerhande 2002
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
lage ovenschaal
Ingrediënten
▢
1
vanillestokje
▢
150
g
kristalsuiker
▢
2
dl
wodka
slijter
▢
150
g
frambozen
▢
12
blaadjes
basilicum
Instructies
(Kan dag van tevoren):
Vanillestokje in lengte opensnijden en merg eruit schrapen.
In pan 5 dl water met suiker, vanillestokje en merg aan de kook brengen.
Ca. 5 minuten tegen de kook aan houden en blijven roeren tot alle suiker is opgelost.
Pan van vuur nemen en siroop tot kamertemperatuur laten afkoelen.
Vanillestokje uit siroop halen en helft van wodka erdoor roeren.
Mengsel in lage schaal schenken.
Schaal in vriezer zetten.
Na 2 uur schaal uit vriezer nemen en lichtbevroren massa met vork doorroeren om ijskristallen los te maken.
Schaal in vriezer plaatsen en ijskristallen opnieuw 3 keer losmaken, telkens na 1 uur vriezen, tot sneeuwachtige ijsmassa is ontstaan.
Granita kan nu tot gebruik in vriezer worden bewaard.
Uur voor serveren vier mooie glazen in vriezer zetten.
Frambozen voorzichtig schoonvegen.
Steeltjes van basilicum plukken en 4 mooie blaadjes achterhouden voor garnering. Basilicumblaadjes op elkaar leggen en tot sigaartje oprollen.
Basilicum met scherp mes in flinterdunne reepjes snijden.
Granita uit vriezer nemen.
Met vork nogmaals omscheppen en reepjes basilicum erdoor mengen.
Glazen uit vriezer nemen en in elk 3 frambozen leggen.
Rest van wodka over glazen verdelen.
Glazen in laagjes opvullen met wodka-vanillegranita en rest van frambozen.
Elk glas garneren met basilicumblaadje.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Nagerecht
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch