Wok met varkensgebraad en groenten

Wok met varkensgebraad en groenten

Wok met varkensgebraad en groenten

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediƫnten

  • 600 g varkensgebraad
  • 1 rode ui
  • 1 bosje lente-uitjes
  • 200 g sojascheuten
  • 200 g peultjes of sperzieboontjes / diepvries
  • 200 g champignons
  • 1 kleine broccoli
  • 1 paksoi
  • sesamolie
  • 1 flesje sojasaus
  • 2 blaadje(s) laurier
  • enkele korianderbolletjes
  • gemberpoeder
  • gemberolie
  • oestersaus
  • peper

Instructies

  • Snij het varkensvlees in kleine blokjes.
  • Doe het in een kom met de sojasaus, laurier, korianderbolletjes en een mespunt gemberpoeder.
  • Dek af en laat een paar uur - of beter nog een nacht - marineren.
  • Snij de gepelde ui in ringen.
  • Snipper de lente-uitjes fijn.
  • Spoel de sojascheuten onder de koudwaterkraan.
  • Blancheer de peultjes of de boontjes 2 minuten in gezouten water.
  • Snij de champignons in plakjes.
  • Verdeel de broccoli in roosjes.
  • Snij de paksoi in reepjes.
  • Roerbak het vlees en de ui 3 minuten in sesamolie.
  • Doe er de peultjes (of boontjes), de champignons en de broccoli bij.
  • Roerbak 2 minuten.
  • Voeg de paksoi en de sojascheuten toe en roerbak 2 minuten.
  • Doe er de lente-uitjes bij en roerbak 1 minuut.
  • Kruid naar smaak bij met peper.
  • Werk af met een theelepel oestersaus en een likje gemberolie.

Notities / Tips / Wijnadvies

Werk af met een theelepel oestersaus en een likje gemberolie.
Serveer met rijst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieƫn Roerbakken / Wokken / Varkensvlees / Vlees