Wontonsoep van Allerhande
Equipment
Ingrediënten
- 175 g kipfilet in stukjes
- 125 g tijgergarnalen rauw en gepeld (zak 500 g, diepvries), ontdooid
- 1 bosui zakje 3 stuks, in ringetjes
- 1 tl droge sherry
- 2 tl sojasaus
- 1 tl sesamolie flesje 250 ml
- ½ pak filodeeg a 10 vellen, dieprvies, ontdooid
- 1½ liter kippenbouillon van tabletten
- 100 g eiermie
- ½ zak panklare spinazie (a 300 g)
- 1 el oestersaus flesje 250 ml
- 1 el gembersiroop flesje 250 ml
Instructies
- Hak in de keukenmachine de kip, garnalen en bosui fijn.
- Meng de sherry, sojasaus, sesamolie en peper en zout naar smaak erdoor.
- Vouw de filodeegvellen open, stapel ze op en snij er 9 vierkanten uit.
- Schep op elk van de 45 vierkantjes 1 volle tl kipmengsel.
- Bestrijk de randen van de vierkantjes met water, vouw ze diagonaal dicht, en vouw de punten tot envelopjes naar binnen.
- Leg de wontons op een met bloem bestoven schaal.
- Breng een pan ruim water aan de kook en kook de wontons met 15 tegelijk 3 min.
- Laat ze in een vergiet uitlekken.
- Breng in een soeppan de bouillon aan de kook.
- Kook hierin de mie 4 min.
- Schep de wontons, spinazie, oestersaus en gembersiroop erdoor.
- Verwarm de soep nog heel even en breng op smaak met peper en zout.
- Schep de soep in 4 ruime kommen en serveer met eetstokjes.
Voedingswaarden
Calories: 300 kcal | koolhydraten: 39 g | Protein: 23 g | Vet: 6 g