Wontonsoep van Allerhande

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 175 g kipfilet in stukjes
  • 125 g tijgergarnalen rauw en gepeld (zak 500 g, diepvries), ontdooid
  • 1 bosui zakje 3 stuks, in ringetjes
  • 1 tl droge sherry
  • 2 tl sojasaus
  • 1 tl sesamolie flesje 250 ml
  • ½ pak filodeeg a 10 vellen, dieprvies, ontdooid
  • liter kippenbouillon van tabletten
  • 100 g eiermie
  • ½ zak panklare spinazie (a 300 g)
  • 1 el oestersaus flesje 250 ml
  • 1 el gembersiroop flesje 250 ml

Instructies

  • Hak in de keukenmachine de kip, garnalen en bosui fijn.
  • Meng de sherry, sojasaus, sesamolie en peper en zout naar smaak erdoor.
  • Vouw de filodeegvellen open, stapel ze op en snij er 9 vierkanten uit.
  • Schep op elk van de 45 vierkantjes 1 volle tl kipmengsel.
  • Bestrijk de randen van de vierkantjes met water, vouw ze diagonaal dicht, en vouw de punten tot envelopjes naar binnen.
  • Leg de wontons op een met bloem bestoven schaal.
  • Breng een pan ruim water aan de kook en kook de wontons met 15 tegelijk 3 min.
  • Laat ze in een vergiet uitlekken.
  • Breng in een soeppan de bouillon aan de kook.
  • Kook hierin de mie 4 min.
  • Schep de wontons, spinazie, oestersaus en gembersiroop erdoor.
  • Verwarm de soep nog heel even en breng op smaak met peper en zout.
  • Schep de soep in 4 ruime kommen en serveer met eetstokjes.

Voedingswaarden

Calories: 300 kcal | koolhydraten: 39 g | Protein: 23 g | Vet: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep