Wortel courgettetaartje
Aller Hande 1996
Equipment
- 4 lage taartvormpjes á doorsnede ca. 11 cm
Ingrediënten
- 100 g bloem
- 100 g magere kwark
- 2 eetlepels Parmezaanse kaas
- 2 eetlepels geroosterde sesamzaadjes Zonnatura,
- 1 eetlepel olie
- zout
- 1 winterpeen ca. 200 g,
- 1 courgette ca. 200 g,
- 25 g boter of margarine,
- 1 eetlepel citroensap
- 1 theelepel tijm
- ½ theelepel suiker
- versgemalen zwarte peper
- 1 eetlepel boter of margarine om in te vetten
- 1 eetlepel bloem om te bestuiven
Instructies
VoorBereiden:
- In kom bloem met kwark, kaas, sesamzaadjes, olie en mespunt zout door elkaar mengen.
- Met koele hand snel tot samenhangend deeg kneden.
- In koelkast deeg afgedekt ca. 30 minuten laten rusten.
- Intussen winterpeen en courgette schoonmaken, wassen en in kleine blokjes snijden.
- Aanrecht en deegroller bestuiven met bloem.
- Deeg in 4 gelijke stukken verdelen en uitrollen tot ronde lapjes van ca. 15 cm doorsnede. Vormpjes invetten.
- Elk vormpje bekleden met 1 deeglap, hierbij randen goed aandrukken.
- Overtollig deeg langs randen afsnijden.
- Met vork gaatjes in bodems prikken.
- Taartbodems tot gebruik afgedekt in de koelkast zetten.
Bereiden:
- Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
- In midden van oven taartbodems in ca. 10 á 15 minuten goudbruin en gaar bakken.
- Intussen in pan boter smelten.
- Peen- en courgetteblokjes erdoor scheppen.
- Toevoegen: citroensap, tijm, suiker, zout en peper.
- Peen en courgette afgedekt in ca. 4 á 5 minuten zachtjes gaar smoren.
- Vocht onafgedekt in ca. 1 minuut laten verdampen.
- Taartbodems uit oven direct uit vormpjes nemen en over vier borden verdelen.
- Wortel-courgettemengsel erin scheppen.