Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 400 gram bospeen
- 2 grote aardappels
- 2 uien
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel(s) olijfolie
- 1 cm verse gember
- 1 groentebouillonblokje
- 1 theelepel kerrie
- 1 theelepel kurkuma
- 1 liter water
- bosje koriander
Instructies
- Was de penen en snijd ze in stukken van ongeveer 1 cm breed.
- Schil de aardappels en snij deze in, ongeveer, gelijke stukken als de peen.
- Snipper de ui en kneus de knoflook.
- Bak de ui en knoflook in een soeppan met de olijfolie totdat ze glazig zijn.
- Schil de gember en rasp deze boven het ui- en knoflookmengsel.
- Verkruimel 1 bouillonblokje erover en voeg de kerrie, kurkuma, peen en aardappel toe.
- Even goed omroeren en dan kan het water erbij.
- Breng de soep aan de kook en laat het zo’n 20 minuten zachtjes koken.
- Blender de soep tot het de gewenste dikte heeft en serveer de soep met gehakte verse koriander.
- Eet smakelijk!