Wortel Gembersoep

Wortel Gembersoep

Wortel Gembersoep

Bereidingstijd: 10 minuten
wachttijd 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 400 gram bospeen
  • 2 grote aardappels
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 cm verse gember
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 theelepel kerrie
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 liter water
  • bosje koriander

Instructies

  • Was de penen en snijd ze in stukken van ongeveer 1 cm breed.
  • Schil de aardappels en snij deze in, ongeveer, gelijke stukken als de peen.
  • Snipper de ui en kneus de knoflook.
  • Bak de ui en knoflook in een soeppan met de olijfolie totdat ze glazig zijn.
  • Schil de gember en rasp deze boven het ui- en knoflookmengsel.
  • Verkruimel 1 bouillonblokje erover en voeg de kerrie, kurkuma, peen en aardappel toe.
  • Even goed omroeren en dan kan het water erbij.
  • Breng de soep aan de kook en laat het zo’n 20 minuten zachtjes koken.
  • Blender de soep tot het de gewenste dikte heeft en serveer de soep met gehakte verse koriander.
  • Eet smakelijk!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch