Wortel Kaaskroketjes

Porties: 12 stuks
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 gr wortel
  • 150 gr cheddar
  • 2 bosuitjes
  • 2 eieren
  • 100 gr paneermeel
  • 2 el fijngehakte verse peterselie
  • 1 tl mosterdpoeder
  • ½ tl tijm
  • peper
  • zout

Instructies

  • Werk heel zorgvuldig.
  • Schil de wortel, snijd in stukken en kook ze gaar.
  • Laat ze goed drogen en prak ze fijn.
  • Rasp de cheddar.
  • Hak de bosuitjes fijn.
  • Splits de eieren.
  • Meng de wortelpuree, de geraspte kaas, de gehakte bosuitjes goed door elkaar.
  • Roer vervolgens de 2 eidooiers erdoor en de kruiden.
  • Als laatste het paneermeel toevoegen.
  • Laat het mengsel circa 30 minuten staan (of bewaar een aantal uren in de koelkast).
  • Verdeel het mengsel in 12 kleine 'worstjes' en rol deze tot een stevig geheel.
  • Klop de eiwitten luchtig.
  • Bestrooi een bord met paneermeel.
  • Wentel de worstjes door het eiwit en vervolgens door het paneermeel.
  • Verhit een royale bodem olie in een diep pannetje en bak de kroketjes rondom bruin.
  • Laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer warm.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Kaas / Warme hapjes
Land van herkomst Mediterraan