Wortel met bosui uit de oven

Wortel met bosui uit de oven

Wortel met bosui uit de oven

Naar een recept van Dekamarkt; dit is mijn versie daarvan.
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediƫnten

  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 theelepel djinten gemalen komijn
  • Grof zeezout
  • 50 gram hazelnoten
  • 1 eetlepel(s) tijm verse
  • 8 bosuitjes
  • 1 bos wortelen
  • zwarte peper

Instructies

  • Verwarm de oven op 180 graden Celsius.
  • Hak de hazelnoten grof.
  • Schil de wortelen met een dunschiller en snijd het puntje er af, laat een stukje groen van een cm zitten.
  • Snijd de worteltjes van de bosuitjes af en snijd aan de groene kant een cm van de uiteinden.
  • Snijd de worteltjes van de bosuitjes af en snijd aan de groene kant een cm van de uiteinden.
  • Verdeel de worteltjes en de bosui in de ovenschaal.
  • Schep in een kommetje de tijm met de hazelnoten, een theelepel grof zeezout, een theelepel versgemalen zwarte peper en de komijn door elkaar.
  • Strooi dit mengsel over de bosui.
  • Sprenkel de olijfolie er over.
  • Doe aluminiumfolie erover.
  • Rooster de wortelen en bosuitjes in de oven in 45 minuten tot ze beetgaar zijn en licht kleuren, schep ze af en toe om.
  • Na 45 minuten haal de aluminiumfolie eraf een rooster nog 15 minuten de groenten zonder de folie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------