Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- Ovenschaal ovaal
Ingrediƫnten
- 3 eetlepel(s) olijfolie
- 1 theelepel djinten gemalen komijn
- Grof zeezout
- 50 gram hazelnoten
- 1 eetlepel(s) tijm verse
- 8 bosuitjes
- 1 bos wortelen
- zwarte peper
Instructies
- Verwarm de oven op 180 graden Celsius.
- Hak de hazelnoten grof.
- Schil de wortelen met een dunschiller en snijd het puntje er af, laat een stukje groen van een cm zitten.
- Snijd de worteltjes van de bosuitjes af en snijd aan de groene kant een cm van de uiteinden.
- Snijd de worteltjes van de bosuitjes af en snijd aan de groene kant een cm van de uiteinden.
- Verdeel de worteltjes en de bosui in de ovenschaal.
- Schep in een kommetje de tijm met de hazelnoten, een theelepel grof zeezout, een theelepel versgemalen zwarte peper en de komijn door elkaar.
- Strooi dit mengsel over de bosui.
- Sprenkel de olijfolie er over.
- Doe aluminiumfolie erover.
- Rooster de wortelen en bosuitjes in de oven in 45 minuten tot ze beetgaar zijn en licht kleuren, schep ze af en toe om.
- Na 45 minuten haal de aluminiumfolie eraf een rooster nog 15 minuten de groenten zonder de folie.