Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 1 Handvol wortelen of meer naar behoefte van een bos wortelen
- Grote krielaardappelen naar behoefte
- 2 bosuien
- ½ sinaasappel
- olijfolie
- knoflookpoeder
- piri-piri-kruiden
- zout
- ketoembar
- 1 theelepel verse tijmblaadjes
- 1 eetlepel(s) peterselie
Instructies
- Verwarm de oven voor op ca. 180 graden Celsius.
- Schrap de wortelen en snijd ze de grote in de lengte doormidden.
- Was de wortelen en laat uitlekken.
- Snijd de aardappel op ongeveer de zelfde dikte.
- Schil kan eraan blijven.
- Snijd de wortels van de bosui eraf en verwijder de harde groene bladeren.
- Snijd de bosui in de lengte doormidden.
- Pers de sinaasappel uit in een kom en voeg de olie, knoflookpoeder, piri-piri-kruiden, zout, ketoembar en tijm toe.
- Leg de wortelen en aardappelen in een ovenschaal en schenk hierover het sinaasappelmengsel.
- Zet dit zo'n 40 minuten in de oven en keer af en toe om.
- Het lekkerst is het als de wortelen nog een beetje stevig zijn.
- Serveer de wortelen en aardappelen bestrooid met de peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met een slavink of iets dergelijk