Wortelen uit de oven met sinaasappelsap

Wortelen uit de oven met sinaasappelsap

Wortelen uit de oven met sinaasappelsap

Soms verzin ik zelf iets en dit is dus zoiets...
Porties: 2 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
ovenrtijd 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 Handvol wortelen of meer naar behoefte van een bos wortelen
  • Grote krielaardappelen naar behoefte
  • 2 bosuien
  • ½ sinaasappel
  • olijfolie
  • knoflookpoeder
  • piri-piri-kruiden
  • zout
  • ketoembar
  • 1 theelepel verse tijmblaadjes
  • 1 eetlepel(s) peterselie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op ca. 180 graden Celsius.
  • Schrap de wortelen en snijd ze de grote in de lengte doormidden.
  • Was de wortelen en laat uitlekken.
  • Snijd de aardappel op ongeveer de zelfde dikte.
  • Schil kan eraan blijven.
  • Snijd de wortels van de bosui eraf en verwijder de harde groene bladeren.
  • Snijd de bosui in de lengte doormidden.
  • Pers de sinaasappel uit in een kom en voeg de olie, knoflookpoeder, piri-piri-kruiden, zout, ketoembar en tijm toe.
  • Leg de wortelen en aardappelen in een ovenschaal en schenk hierover het sinaasappelmengsel.
  • Zet dit zo'n 40 minuten in de oven en keer af en toe om.
  • Het lekkerst is het als de wortelen nog een beetje stevig zijn.
  • Serveer de wortelen en aardappelen bestrooid met de peterselie.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met een slavink of iets dergelijk
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Ovenschotel
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch