Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 rol bladerdeeg of de bladerdeeg van Tante Fanny
- 8 wortels in vieren gedeeld en geblancheerd
- 2 lange sjalotten in vieren gedeeld
- 2 pakjes crème fraîche à 150 g
- 3 eieren
- 2 knoflookteentjes gehakt
- 100 g olijven grof gesneden
- 12 salie blaadjes
- ½ tl zout peper, nootmuskaat
Instructies
- Bereid het deeg voor volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verwarm de oven voor op 200° C boven-/onderverwarming.
- Vet de bakvorm in, leg het bladerdeeg erin en druk het goed vast.
- Snijd de randen die niet in de vorm passen er af.
- Leg de geblancheerde wortels, de sjalotten en de olijven in lagen op de bladerdeegbodem.
- Meng de crème fraîche met de knoflook en kruid het met zout, peper en muskaat.
- Giet de crème fraîche nu over de groente en strooi de salie blaadjes over het geheel.
- Bak de wortelquiche met 180° C boven-/onderverwarming in ca. 40 min goudbruin.