Wortelquiche van Hetty van Es

Wortelquiche

Wortelquiche van Hetty van Es

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg of de bladerdeeg van Tante Fanny
  • 8 wortels in vieren gedeeld en geblancheerd
  • 2 lange sjalotten in vieren gedeeld
  • 2 pakjes crème fraîche à 150 g
  • 3 eieren
  • 2 knoflookteentjes gehakt
  • 100 g olijven grof gesneden
  • 12 salie blaadjes
  • ½ tl zout peper, nootmuskaat

Instructies

  • Bereid het deeg voor volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verwarm de oven voor op 200° C boven-/onderverwarming.
  • Vet de bakvorm in, leg het bladerdeeg erin en druk het goed vast.
  • Snijd de randen die niet in de vorm passen er af.
  • Leg de geblancheerde wortels, de sjalotten en de olijven in lagen op de bladerdeegbodem.
  • Meng de crème fraîche met de knoflook en kruid het met zout, peper en muskaat.
  • Giet de crème fraîche nu over de groente en strooi de salie blaadjes over het geheel.
  • Bak de wortelquiche met 180° C boven-/onderverwarming in ca. 40 min goudbruin.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hartige taart
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch