Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
VoorBereiden:
Worteltjes wassen en halveren.
Laurierblad, tijm en peterselie met dik garen tot boeketje binden.
Sjalotjes pellen en snipperen.
Bosui schoonmaken en in ringen snijden.
Salieblaadjes in smalle reepjes snijden.
Bereiden:
In wok of hapjespan olie verwarmen.
Wortel, sjalot en bosui al omscheppend ca. 3 minuten bakken zonder dat ze bruin kleuren. Kruidenboeketje en helft van salie toevoegen.
Ca. 11/2 dl warm water en suiker toevoegen.
Wortelmengsel afgedekt in ca. 20 minuten gaar stoven.
Laatste 10 minuten erwtjes laten meekoken.
Eventueel kookvocht afgieten, boeketje verwijderen.
Op smaak brengen met zout, peper en rest van salie.
Serveren met bijvoorbeeld gegrilde lamskoteletjes met tijmboter.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Vind ik leuk:
Vind-ik-leuk Aan het laden...
Gerelateerd
Receptenplein.nl
Home / Worteltjes met ui en salie