Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 ei
- 1 eidooier
- Sap van 1 citroen of azijn vul aan tot 100 ml met azijn als je geen citroen gebruikt
- 1 eetlepel Dijon mosterd
- Peper naar smaak
- 300 ml olijfolie
Instructies
- In de lange smalle beker die bij je staafmixer hoort, voeg je de ingrediënten toe in de bovenstaande volgorde.
- Plaats de staafmixer op de bodem van de beker (nog niet aanzetten).
- Start de staafmixer en trek deze in een langzame beweging omhoog, beweeg hem nog een paar keer op en neer.
- Voilà! Na ongeveer 20 seconden heb je zelfgemaakte mayonaise.
Notities / Tips / Wijnadvies
Je kunt deze basis-mayonaise aanpassen naar smaak door kruiden, pepertjes, knoflook of andere ingrediënten toe te voegen. Geniet van je snelle en zelfgemaakte mayonaise!