Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 4 stukken zalm ontdaan van huid en graten
- Rookdoos met een soeplepel zaagsel van beuk
- Zout
- Dille
- Olie
Instructies
- Bestrooi de zalm met een beetje zout en smeer in met olie.
- Strooi een lepel zaagsel op de bodem van de rookdoos, leg de vis op het rooster, sluit de doos en zet deze op een vlam (ongeveer tien minuten).
- Verwarm de spinazie samen met het fijngehakte sjalotje en de boter al roerend.
- Voeg de room en de fijngehakte kruiden toe en pureer alles in een mixer.
- Breng op smaak met zout, peper en citroensap naar eigen voorkeur.
- Verwarm de crème en verdeel deze over vier warme borden.
- Schik de gerookte zalm in de saus en decoreer met grof zout, een beetje peper en dille.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van dit heerlijke gerecht van gerookte zalm op spinaziecrème, bereid à la minute!