Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 500 g kruimige aardappels
- Olijfolie om in te bakken
- 1.2 l water
- 2 groentebouillonblokjes
- 300 g diepvriesdoperwten
- 150 g maïskorrels uit blik
- 300 g gerookte forelfilet
- 6 sneetjes roggebrood
- 60 ml crème fraîche
- 1 bakje tuinkers
Instructies
- Pel en snijd de ui in ringen.
- Pel en snijd de knoflook grof.
- Schil en snijd de aardappels in stukjes.
- Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten.
- Voeg de aardappels, het water en de bouillonblokjes toe en kook de aardappels circa 15 minuten in de bouillon.
- Voeg de doperwten toe en kook circa 5 minuten mee.
- Pureer de soep met een staafmixer.
- Giet de maïskorrels af, spoel ze schoon onder de kraan en roer de maïskorrels door de soep.
- Warm de soep op laag vuur door, maar laat niet meer koken.
- Verwijder indien nodig de graatjes uit de forelfilets en pluk het visvlees in stukjes.
- Besmeer het roggebrood met crème fraîche, verdeel de forelfilets erover en bestrooi met tuinkers.
- Serveren:
- Schep de soep in soepkommen en serveer het roggebrood ernaast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze heerlijke Aardappel-Doperwtensoep met gerookte forel en roggebrood met crème fraîche en tuinkers.