Aardappel Gnocchies

Uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Recept categorie(ën) Bijgerecht, Groenten
Aantal porties: 6 personen

Van wie is dit recept: J. van der Valk-Van Der Bibsen
Deel dit recept op jou Facebook

Print dit recept

---------------------------------------------------------------------------------------------

Ingrediënten:

Bereidingswijze:

  • Kook 1 kilo aardappels, schil ze dan en wrijf ze fijn.
  • Plaats deze massa op een houten bord, voeg er 1 ei bij, bloem en zout en meng
  • het met uw handen tot een stevige bal.
  • Hoe minder bloem U gebruikt, des te beter de smaak.
  • Verdeel nu de bal in 4 of 5 kleinere ballen en rol deze uit tot lange worstjes, snijd deze in stukken van ongeveer 2 cm.
  • Dit zijn de Gnocchies.
  • Laat onderwijl een pan met water koken, gooi een paar Gnocchies erin en als deze aan de oppervlakte komen zijn ze gaar.
  • Haal ze er direct uit en leg ze op een warme schaal.
  • Smelt in een klein pannetje wat boter, voeg er een weinig nootmuskaat bij, giet dit over de Gnocchies en serveer direct. Aan tafel doet men er wat geraspte Parmezaanse kaas over.

---------------------------------------------------------------------------------------------



Deel dit lekkers op Facebook
Print dit recept