Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- keukenpapier
Ingrediënten
- 1 kg aardappels
- 2 eierdooiers
- 50 g boter
- Zout
- Peper
- Mespunt nootmuskaat
- Scheutje sherry
- 100 g Parmezaanse kaas versgeraspt
- Mespunt mosterd
- 2 eetlepels gehakte peterselie
- Bloem gemengd met wat zout en peper
- Ei geklopt met een beetje melk
- Paneermeel
Instructies
Bereid deze heerlijke aardappel-kaaskroketten een dag van tevoren voor een optimale smaakervaring!
- Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in gelijke stukken.
- Kook de aardappelen gaar met een snufje zout en giet ze af.
- Plaats een deksel op de pan met aardappelen en laat ze op laag vuur even drogen; roer af en toe om aanbranden te voorkomen.
- Pureer de aardappelen met de eierdooiers, boter, zout en peper.
- Voeg hier nootmuskaat, sherry, versgeraspte Parmezaanse kaas, mosterd en gehakte peterselie aan toe.
- Zorg ervoor dat de puree stevig is.
- Als de puree te kleverig wordt door te lang mixen, kneed er dan met de hand wat bloem doorheen.
- Breng de puree indien nodig op smaak en vorm er rolletjes van 13 x 5 cm van.
- Wentel deze rolletjes eerst door de bloem, vervolgens door het geklopte ei en daarna door het paneermeel.
- Plaats de gevormde kroketten op een blad, dek ze af met huishoudfolie en laat ze een nacht in de koelkast rusten.
- Bak de kroketten goudbruin in frituurolie (185 °C).
- Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer deze smaakvolle aardappel-kaaskroketten met plezier.