Aardappel kaaskroketten

Aardappel kaaskroketten

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kg aardappels
  • 2 eierdooiers
  • 50 g boter
  • Zout
  • Peper
  • Mespunt nootmuskaat
  • Scheutje sherry
  • 100 g Parmezaanse kaas versgeraspt
  • Mespunt mosterd
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • Bloem gemengd met wat zout en peper
  • Ei geklopt met een beetje melk
  • Paneermeel

Instructies

Bereid deze heerlijke aardappel-kaaskroketten een dag van tevoren voor een optimale smaakervaring!

  • Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in gelijke stukken.
  • Kook de aardappelen gaar met een snufje zout en giet ze af.
  • Plaats een deksel op de pan met aardappelen en laat ze op laag vuur even drogen; roer af en toe om aanbranden te voorkomen.
  • Pureer de aardappelen met de eierdooiers, boter, zout en peper.
  • Voeg hier nootmuskaat, sherry, versgeraspte Parmezaanse kaas, mosterd en gehakte peterselie aan toe.
  • Zorg ervoor dat de puree stevig is.
  • Als de puree te kleverig wordt door te lang mixen, kneed er dan met de hand wat bloem doorheen.
  • Breng de puree indien nodig op smaak en vorm er rolletjes van 13 x 5 cm van.
  • Wentel deze rolletjes eerst door de bloem, vervolgens door het geklopte ei en daarna door het paneermeel.
  • Plaats de gevormde kroketten op een blad, dek ze af met huishoudfolie en laat ze een nacht in de koelkast rusten.
  • Bak de kroketten goudbruin in frituurolie (185 °C).
  • Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer deze smaakvolle aardappel-kaaskroketten met plezier.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Kaas / Tapas / Warme hapjes
Land van herkomst Spanje