Aardappelbieslooktaartjes
Ingrediënten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 ºC of gasovenstand 3.
- Schil de aardappels, was ze, en rasp ze grof (met behulp van een keukenmachine).
- Pers de knoflook boven een kom uit.
- Knip de bieslook boven de kom fijn.
- Verkruimel de helft van de geitenkaas boven de kom.
- Voeg het ei en de slagroom toe en meng alles goed door elkaar.
- Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
- Schep de geraspte aardappel door het mengsel.
- Vet taartvormpjes in en schep het aardappelmengsel erin.
- Strijk de bovenkant glad en verkruimel de rest van de geitenkaas erboven.
- Bak de taartjes in het midden van de oven in ongeveer 40 minuten goudbruin en gaar.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de taartjes bij groot vlees, zoals rollade of rosbief.
Gebruik taartvormpjes om individuele taartjes te maken.