Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- Lage ovenschaal inhoud ca. 1 liter
Ingrediënten
- 750 g Lady Christl aardappels
- Zout
- ½ zakje verse basilicum á 15 g
- 1 deciliter koffieroom
- 1 zakje geraspte mozzarella pizzakaas, Finello, 150 g
- Versgemalen zwarte peper
- 50 g geraspte Parmezaanse kaas zakje á 100 g, Grozette
Instructies
- Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
- Aardappels schillen, wassen en in kleine blokjes snijden.
- In een pan met weinig water en zout de aardappelblokjes in ca.
- 5 minuten beetgaar koken.
- Intussen in een kopje basilicum heel fijn knippen.
- In een kom koffieroom, basilicum, de helft van mozzarella en peper door elkaar roeren.
- Aardappelblokjes afgieten en door het roommengsel scheppen.
- Overdoen in de ovenschaal.
- Parmezaanse kaas en de rest van mozzarella erover strooien.
- In het midden van de oven de aardappelschotel in ca.
- 15 minuten verwarmen en de kaas laten smelten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met gegrild vlees en gemengde groene sla.
Voedingswaarden
Calories: 340 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 18 g | Vet: 16 g