Aardappelen in bouillon

Aardappelen in bouillon

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 gram aardappels
  • ½ liter bouillon
  • 5 gram zout
  • Peper naar smaak
  • ½ lepel gehakte peterselie
  • 20 gram boter
  • 1 ui

Instructies

  • Schil de aardappelen, verwijder de kiemen, en was ze grondig.
  • Snijd de aardappelen in vieren.
  • Zet de aardappelen op met kokend water.
  • Giet na vijf minuten het water af.
  • Stoof de aardappelen verder gaar in de bouillon met het zout en de peper.
  • Schil de ui, snipper ze en fruit ze in de koekenpan met boter.
  • Voeg de gefruite ui toe aan de aardappelen.
  • Na een half uur zijn de aardappelen gaar; schud ze even op.
  • Strooi voor het opdienen wat gehakte peterselie over de aardappelen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer deze heerlijke aardappelen in bouillon als bijgerecht bij vlees of vis, of geniet ervan als een eenvoudige en smakelijke maaltijd op zichzelf. Smakelijk eten!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Soep