Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 1 kg aardappels van gelijk formaat, bijvoorbeeld gladkokers
- 750 g tomaten
- 50 ml olie voor de ovenschaal en om te bedruppelen
- 1 eetlepel oregano vers, gedroogd of uit de diepvries
- Zout naar smaak
- Versgemalen peper naar smaak
Instructies
- Borstel de aardappelen goed schoon en kook ze in de schil in circa 15 minuten half gaar.
- Laat de aardappelen iets afkoelen en snijd ze in plakken van circa 1 cm dik.
- Snijd de gewassen tomaten in iets dunnere plakken.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Bestrijk een platte ovenschaal met wat olie.
- Leg de plakjes aardappel en tomaat om en om dakpansgewijs in de schaal.
- Bestrooi met oregano, zout en peper naar smaak.
- Bedruppel royaal met olie.
- Zet de schaal circa 20 minuten in de voorverwarmde oven, tot de randjes van de aardappel en de tomaat beginnen te kleuren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Dit gerecht is heerlijk in combinatie met gestoofde of gebakken vis. Serveer als smaakvol bijgerecht bij je favoriete visgerecht.