Aardappelgoulash

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

hoeveelheden naar eigen wens, afhankelijk van de ovenschotel:

  • Aardappels in schijfjes van ½ cm
  • 600 g gehakt of meer
  • Verse tomaten
  • Groenten naar eigen smaak zoals ui, paprika, prei, enz.
  • Bouillon

Instructies

  • Bedek de bodem van een vuurvaste ovenschotel met de helft van de aardappelschijven.
  • Strooi er licht zout over.
  • Leg vervolgens een laag verse tomaten en eventuele andere groenten naar keuze.
  • Daarna een dikke laag gehakt van ongeveer 4 cm.
  • Opnieuw een laag tomaten en sluit af met een laag aardappelschijven.
  • Voeg opnieuw een snufje zout toe.
  • Druk alles goed aan en giet bouillon over het geheel tot alles net onderstaat.
  • Plaats het deksel op de ovenschotel en zet het geheel in een voorverwarmde oven op 175°C.
  • De aardappelgoulash is klaar wanneer de aardappelen gaar zijn.
  • De bereidingstijd is afhankelijk van de hoeveelheid.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer deze smakelijke aardappelgoulash direct uit de oven. Geniet van de heerlijke combinatie van aardappelen, gehakt en groenten in een smaakvolle bouillon!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Vlees
Land van herkomst Duitsland