Aardappelhapjes

Aardappelhapjes

Porties: 10 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook gesnipperd
  • 3 gember bolletjes op siroop gesnipperd
  • 2 theelepel garam massala
  • ½ rode peper zonder zaadjes,
  • fijngesneden.
  • 125 g aardappels gekookte / in kleine blokjes
  • 125 g doperwten diepvries
  • 10 plakjes bladerdeeg ontdooid
  • wat melkpoeder of ei om in te smeren

Instructies

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Verwarm de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook zonder dat deze kleuren.
  • Voeg de gember, garam massala, peper, aardappelen en doperwten toe en bak dit ook een paar minuten op een lage stand.
  • Het vocht moet verdampt zijn.
  • Laat de vulling afkoelen.
  • Snijd de bladerdeeg plakjes in vieren.

Bereidingswijze

  • Schep op elk plakje een beetje vulling en maak de randen van het deeg een klein beetje nat met water.
  • Vouw de plakjes als een driehoekje dicht, druk de naden goed op elkaar, eventueel met een vork, en leg de hapjes op een ingevette bakplaat.
  • Smeer de hapjes eventueel in met ei of melk.
  • Bak de pakketjes in 15 minuten goudbruin in het midden van de oven.
  • De hapjes kunnen zowel warm als koud geserveerd worden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hapjes / Koude Hapjes / Warme hapjes
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch