Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 2 eetl. olijfolie
- 1 ui gesnipperd
- 1 teentje knoflook gesnipperd
- 3 gember bolletjes op siroop gesnipperd
- 2 theelepel garam massala
- ½ rode peper zonder zaadjes,
- fijngesneden.
- 125 g aardappels gekookte / in kleine blokjes
- 125 g doperwten diepvries
- 10 plakjes bladerdeeg ontdooid
- wat melkpoeder of ei om in te smeren
Instructies
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Verwarm de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook zonder dat deze kleuren.
- Voeg de gember, garam massala, peper, aardappelen en doperwten toe en bak dit ook een paar minuten op een lage stand.
- Het vocht moet verdampt zijn.
- Laat de vulling afkoelen.
- Snijd de bladerdeeg plakjes in vieren.
Bereidingswijze
- Schep op elk plakje een beetje vulling en maak de randen van het deeg een klein beetje nat met water.
- Vouw de plakjes als een driehoekje dicht, druk de naden goed op elkaar, eventueel met een vork, en leg de hapjes op een ingevette bakplaat.
- Smeer de hapjes eventueel in met ei of melk.
- Bak de pakketjes in 15 minuten goudbruin in het midden van de oven.
- De hapjes kunnen zowel warm als koud geserveerd worden.