Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- aardappels
- ketchup
- ⅔ eieren
- ⅔ tomaten
- maïzena of ander bindmiddel
eventueel:
- nog wat extra kruiden/toevoegingen
Instructies
- Was en schil de aardappelen.
- Kook ze hierna. Als ze klaar zijn, snijd ze dan in kleine stukjes.
- Zet ondertussen een grote pan op het vuur en laat er wat margarine of olijfolie in smelten.
- Gooi de aardappelstukjes in de pan en prak ze fijn met een vork.
- Maak er als het ware een pannenkoek van.
- Gebruik bindmiddel om de prut aan elkaar te krijgen.
- Zet, als de pannenkoek goed gebonden en gebakken is, (aan beide kanten uiteraard) het vuur onder de pan laag.
- Neem de eieren.
- Doe ze in een pannetje met water en kook ze, bij voorkeur op ongeveer 4 minuten om ze lekker te krijgen.
- Haal ze daarna uit de pan en pel ze.
- Snijd de vers gekookte eieren in plakjes en verspreid die op een beetje mooie manier over de pizza.
- Neem nu de tomaten.
- Snijd ze ook in plakjes en verspreid die net zoals de eieren over de pizza.
- Maak het geheel af met ketchup en eventuele andere kruiden/toevoegingen.
- Suggesties zijn bijvoorbeeld champignons of ander lekkers voor op een pizza.
- U moet de pan met de pizza erin nu afsluiten met een deksel en een klein tijdje laten sudderen.
- Let er goed op dat de onderkant ondertussen niet verbrand.
- Als de pizza helemaal klaar is, kunt u hem opdienen.