Aardappelsalade met ei

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg aardappels
  • augurken
  • 2 gekookte eieren tot 4
  • 2 kleine uien
  • mayonaise olie en azijn, yoghurt of een combinatie van deze ingrediënten
  • peper
  • zout
  • basilicum

Instructies

  • Maak dit recept enige uren van te voren klaar zodat de smaken zich goed kunnen vermengen.
  • Kook de aardappelen in de schil tot ze net gaar zijn.
  • De aardappelen moeten stevig blijven.
  • Dompel ze even onder in koud water en verwijder de schil.
  • Laat de aardappelen afkoelen.
  • Wie dat te veel werk vindt, kan de aardappelen ook schillen en daarna koken.
  • Dit beïnvloed wel enigszins de smaak.
  • Snijd de koude aardappelen in schijfjes of blokjes en doe ze in een schaal.
  • Kook de eieren hard, pel ze en snijd deze in plakjes.
  • Leg ze op de aardappelen.
  • Snipper de uien en leg ze op de aardappelen.
  • Snijd enige augurken (hoeveelheid afhankelijk van de grootte van de augurken en uw voorkeur) in kleine stukjes en laat ze uitlekken.
  • Voeg ze daarna bij de aardappelen.
  • Maak nu in een aparte kom een flinke hoeveelheid dressing van de overige ingrediënten en schep dit voorzichtig door het aardappelmengsel.
  • Het geheel koel wegzetten en enkele uren in laten trekken.
  • In die tijd enkele malen voorzichtig omscheppen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Variatietip:

Dit recept kan gevarieerd worden door bijvoorbeeld blokjes appel of een rest vlees
toe te voegen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Ei / Groenten / Salade / Voorgerechten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch