Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
toe te voegen.
Ingrediënten
Instructies
- Maak dit recept enige uren van te voren klaar zodat de smaken zich goed kunnen vermengen.
- Kook de aardappelen in de schil tot ze net gaar zijn.
- De aardappelen moeten stevig blijven.
- Dompel ze even onder in koud water en verwijder de schil.
- Laat de aardappelen afkoelen.
- Wie dat te veel werk vindt, kan de aardappelen ook schillen en daarna koken.
- Dit beïnvloed wel enigszins de smaak.
- Snijd de koude aardappelen in schijfjes of blokjes en doe ze in een schaal.
- Kook de eieren hard, pel ze en snijd deze in plakjes.
- Leg ze op de aardappelen.
- Snipper de uien en leg ze op de aardappelen.
- Snijd enige augurken (hoeveelheid afhankelijk van de grootte van de augurken en uw voorkeur) in kleine stukjes en laat ze uitlekken.
- Voeg ze daarna bij de aardappelen.
- Maak nu in een aparte kom een flinke hoeveelheid dressing van de overige ingrediënten en schep dit voorzichtig door het aardappelmengsel.
- Het geheel koel wegzetten en enkele uren in laten trekken.
- In die tijd enkele malen voorzichtig omscheppen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatietip:
Dit recept kan gevarieerd worden door bijvoorbeeld blokjes appel of een rest vleestoe te voegen.