Aardappelsalade met gerookte kip en korianderdressing
AllerHande december 2003
Aantal porties: personen
Deel dit recept via E-mail Deel dit recept op jou Facebook Pin dit recept
---------------------------------------------------------------------------------------------
Ingrediënten:
- 1 kg aardappels (met rode schil)
- 125 ml crème fraîche
- 2 eetlepel(s) mayonaise
- ½ citroen (geraspt en geperst)
- 1 theelepel scherpe mosterd
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 1 zakje verse koriander (15 g, fijngesneden)
- ½ theelepel suiker
- 150 gr rucola (uit een zak of natuurlijk vers gesneden)
- 2 gerookte kipfilets (ca. 250 g)
- 4 eetlepel(s) pistachenootjes (gepelde / zakje à 55 g)
Bereidingswijze:
- Aardappels schoonboenen en ongeschild in bodem water met zout in 20 minuten gaarkoken.
- Afgieten en iets laten afkoelen.
- In kom crème fraîche, mayonaise, 3 eetlepels citroensap, citroenrasp, mosterd, knoflook en
- koriander tot romige dressing kloppen.
- Op smaak brengen met zout, peper en suiker.
- Aardappels in plakken snijden en terugdoen in pan.
- Voorzichtig omscheppen met dressing en salade minstens 1 uur op koele plek laten staan,
- zodat smaak zich kan ontwikkelen.
- Grote schaal bekleden met rucola.
- Aardappelsalade erop scheppen.
- Kipfilet schuin in plakken snijden en rangschikken op salade.
- Pistachenoten erover strooien.
---------------------------------------------------------------------------------------------
Deel dit recept via E-mail Deel dit lekkers op Facebook Pin dit recept