Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- Stoomovenpan
Ingrediënten
- 400 gram krieltjes gewassen
- 1 rode ui fijngehakt
- 2 augurken in blokjes
- Sap van 1 citroen
- 1 bos rucola
- ½ eetlepel mosterd
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel crème fraîche
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
- 4 eieren
- 4 gerookte makreelfilets
Instructies
- Stoom de krieltjes in een stoomovenpan op 100 °C gaar gedurende ongeveer 12 tot 16 minuten, afhankelijk van de grootte, of kook ze in water met zout en giet af.
- Halveer de gekookte krieltjes of snijd ze in dikke plakken.
- Meng in een grote kom mosterd, mayonaise, crème fraîche en sap van een halve citroen tot een marinade.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Voeg de gekookte krieltjes toe aan de marinade en meng goed zodat ze de smaken absorberen.
- Voeg vervolgens de blokjes augurk en fijngehakte rode ui toe en meng opnieuw.
- Stoom ondertussen de eieren gedurende 7 minuten op 100 °C en pel ze daarna.
- Maak de rucola licht aan met wat peper en olijfolie.
- Verdeel de aardappelsalade over vier borden en garneer met een toef rucola.
- Verwarm indien gewenst de gerookte makreelfilets licht in een oven van 60 °C en verdeel ze speels over de salade.
- Serveer de salade met een warm ei en rasp er nog wat citroenschil overheen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met boerenbrood. Dit gerecht kan zowel koud als lauwwarm worden geserveerd.
Wijnadvies:
Deze aardappelsalade met gerookte makreel past goed bij een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een frisse rosé.
Voedingswaarden
Calories: 420 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 30 g | Vet: 20 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 3 g