Aardappelsalade met haring en appel

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 pot haringrugjes uitlekgewicht 300 g
  • 1 augurken
  • 125 ml mayonaise
  • 125 ml crème fraîche
  • 1 eetlepel(s) mosterd
  • 2 zoetzure appels
  • 500 g aardappels vastkokers
  • versgemalen peper
  • 2 eetlepel(s) fijngeknipte bieslook

Instructies

  • Laat de haringrugjes en de stukjes ui die in de pot zitten uitlekken.
  • Snijd de augurk in kleine blokjes.
  • Roer de mayonaise en mosterd door de crème fraîche.
  • Snijd de geschilde appels in vieren.
  • Verwijder de klokhuizen.
  • Snijd de appelparten in blokjes.
  • Meng ze door de haringrugjes.
  • Kook de geschilde aardappels gaar.
  • Snijd ze in blokjes en laat ze afkoelen.
  • Roer de aardappelblokjes, haring en appel, augurkblokjes en romige mayonaise door elkaar.
  • Schep de salade in een schaal.
  • Strooi er versgemalen peper en bieslook over.

Notities / Tips / Wijnadvies

De haringrugjes worden minder zuur door ze een uurtje in de melk te leggen

Wijnadvies:

Droge rosé uit bijvoorbeeld Anjou, de Provence of uit Zuid-Afrika.
En serveer deze prettig koel (circa 10ºC).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Salade / Vis