Aardappelsalade met peultjes en zalm

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 g peultjes
  • 1 zak aardappelpartjes 450 g voorgekookte of -schijfjes
  • 150 g gerookte zalm snippers
  • 3 tomaten gedroogde op olie

voor de dressing:

  • 1 eetlepel(s) olijfolie
  • 4 eetllepels yoghurt
  • 1 eetlepel(s) citroensap
  • 1 eetlepel(s) dille gehakte vers of diepvries
  • versgemalen peper
  • zout

Instructies

  • Haal de peultjes af en kook ze 4 minuten.
  • Giet ze af en spoel er koud water over.
  • Kook de aardappelen 5 minuten of tot ze beetgaar zijn.
  • Giet ze af en laat ze goed uitlekken.
  • Schep peultjes, aardappel, zalm en gedroogde tomaten, in stukjes gesneden, luchtig door elkaar.
  • Meng de ingrediënten voor de dressing en giet deze over de salade.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer er ciabatta bij, eventueel besmeerd met pesto.

Variatietip:

In plaats van zalm is rauwe ham of tonijn naturel (blik) ook heel lekker.

Wijnadvies:

Pinot Blanc uit de Elzas, witte Bordeaux, witte Bergerac of een Entre-Deux-Mers.
Schenk deze wijnen bij 9 tot 11ºC.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade / Vis / Zalm