Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 200 g peultjes
- 1 zak aardappelpartjes 450 g voorgekookte of -schijfjes
- 150 g gerookte zalm snippers
- 3 tomaten gedroogde op olie
voor de dressing:
- 1 eetlepel(s) olijfolie
- 4 eetllepels yoghurt
- 1 eetlepel(s) citroensap
- 1 eetlepel(s) dille gehakte vers of diepvries
- versgemalen peper
- zout
Instructies
- Haal de peultjes af en kook ze 4 minuten.
- Giet ze af en spoel er koud water over.
- Kook de aardappelen 5 minuten of tot ze beetgaar zijn.
- Giet ze af en laat ze goed uitlekken.
- Schep peultjes, aardappel, zalm en gedroogde tomaten, in stukjes gesneden, luchtig door elkaar.
- Meng de ingrediënten voor de dressing en giet deze over de salade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer er ciabatta bij, eventueel besmeerd met pesto.
Schenk deze wijnen bij 9 tot 11ºC.
Variatietip:
In plaats van zalm is rauwe ham of tonijn naturel (blik) ook heel lekker.Wijnadvies:
Pinot Blanc uit de Elzas, witte Bordeaux, witte Bergerac of een Entre-Deux-Mers.Schenk deze wijnen bij 9 tot 11ºC.