Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Instructies
- Stoom de gewassen krieltjes gaar op 100 °C.
- De kooktijd is afhankelijk van de grootte, maar houd rekening met 15-20 minuten.
- Meng de mayonaise, mosterd en wijnazijn in een kom en breng op smaak met zout en peper.
- Halveer de afgekoelde krieltjes of snijd ze in plakjes (niet te dun).
- Meng de krieltjes met de fijn gesneden bosui, gesnipperde sjalot en blokjes appel.
- Voeg het uitgebakken spek toe aan de salade en meng alles goed door elkaar.
- Breng de salade verder op smaak met de voorbereide dressing.
- Controleer op smaak en laat de salade een paar uur koelen in de koelkast voordat je serveert.
Notities / Tips / Wijnadvies
- Je kunt de sjalot ook vervangen door dille voor een andere smaakdimensie.
- Deze salade kan gemakkelijk een dag van tevoren worden bereid.
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Riesling past goed bij dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 380 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 10 g | Vet: 26 g | Zout: 2 g | Sugar: 5 g