Aardappelschotel met chorizo en spitskool
AllerHande mei 2004
Ingrediënten
- 1 zak spitskool gesneden 300 g
- 2-3 eetlepel olijfolie
- 1 duopakje(s) aardappelschijfjes 700 g
- 200 g chorizo vleeswaren, gesneden4 tomaten, in plakjes
- 4 eieren
- 100 ml melk
- ½ eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden
Instructies
- Oven voorverwarmen op 175 °C.
- In wok spitskool in 1 eetlepel olie 4 minuten roerbakken.
- Bodem van ovenschaal bedekken met aardappelschijfjes.
- Hierop 2 lagen maken van achtereenvolgens chorizo, spitskool, tomaat en aardappel.
- In kom eieren loskloppen met melk, Provençaalse kruiden en zout en peper naar smaak.
- Eimengsel in ovenschaal schenken.
- Olie erover sprenkelen.
- In midden van oven aardappelschotel in 40-45 minuten goudbruin en gaar laten worden.