Aardappelschotel met chorizo en spitskool

AllerHande mei 2004
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 zak spitskool gesneden 300 g
  • 2-3 eetlepel olijfolie
  • 1 duopakje(s) aardappelschijfjes 700 g
  • 200 g chorizo vleeswaren, gesneden4 tomaten, in plakjes
  • 4 eieren
  • 100 ml melk
  • ½ eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 175 °C.
  • In wok spitskool in 1 eetlepel olie 4 minuten roerbakken.
  • Bodem van ovenschaal bedekken met aardappelschijfjes.
  • Hierop 2 lagen maken van achtereenvolgens chorizo, spitskool, tomaat en aardappel.
  • In kom eieren loskloppen met melk, Provençaalse kruiden en zout en peper naar smaak.
  • Eimengsel in ovenschaal schenken.
  • Olie erover sprenkelen.
  • In midden van oven aardappelschotel in 40-45 minuten goudbruin en gaar laten worden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------