Aardappeltaart met garnalen
Equipment
Ingrediënten
- 1 kg vastkokende aardappels
- 2 eieren
- 300 ml kookroom
- 250 g cocktailgarnalen
- 1 citroen
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 blik gepelde tomaten
- 1 rode paprika
- 250 g cherrytomaten
- 5 takjes dille
- 250 g rucola
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 ºC.
- Schil en snijd de aardappels in dunne plakken.
- Breng een ruime pan met water en een beetje zout aan de kook en kook de aardappelplakjes in circa 5 minuten bijna gaar.
- Giet af en laat goed uitwasemen.
- Kluts de eieren met de room, een beetje zout en versgemalen peper in een kom.
- Voeg de garnalen en de aardappelplakjes toe en roer goed door.
- Rasp de schil van de citroen, voeg de helft toe aan de kom en meng goed door.
- Verdeel de inhoud van de kom over een ovenschaal.
- Bak de taart in circa 20 minuten gaar.
- Pel en snijd de ui fijn.
- Pel en hak de knoflook fijn.
- Snijd de gepelde tomaten in stukken.
- Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de ui, knoflook en de resterende citroenrasp circa 2 minuten.
- Voeg de gepelde tomaten toe.
- Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
- Laat circa 3 minuten zachtjes pruttelen.
- Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes.
- Halveer de cherrytomaten.
- Houd een paar takjes achter en hak de rest van de dille fijn.
- Voeg de paprika, cherrytomaten en de dille toe aan de tomatensaus en warm goed door.
- Snijd de citroen in partjes.