Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 5 eetlepel(s) olie
- ½ theelepel uiezaadjes eventueel
- 1 theelepel komijnzaadjes
- 5 tenen knoflook gepeld en geperst
- 1 theelepel versgemalen zwarte peper
- ½ theelepel gemalen kurkuma
- 700 gram aardappels geschild en in blokjes gesneden
- 1 verse groene chilipoeder fijngesneden
- 6 eetlepel(s) wit maanzaad
- 1 theelepel zout
Instructies
- Verhit de olie in een gietijzeren pan (of een met anti-aanbaklaag) tot er een lichte walm afkomt.
- Neem de pan van het vuur en voeg de ui- en komijnzaadjes toe.
- Voeg, zodra de zaden beginnen te knappen, de knoflook toe en zet de pan weer op half vuur.
- Doe de zwarte peper en de kurkuma erbij, roer flink en voeg de aardappelblokjes en de groene chilipeper toe.
- Bak de aardappelen 2-3 minuten onder voortdurend omscheppen.
- Zet het vuur op laag, leg het deksel op de pan en laat de aardappelen in 12-15 minuten gaar worden.
- Schep af en toe om.
- Maal het maanzaad vrij grof in een koffiemolen en voeg het aan de aardappelen toe.
- Zet het vuur op half en bak het mengsel van aardappel en maanzaad nog 5-6 minuten.
- Schep vaak om.
- Voeg het zout toe, schep om en neem de pan van het vuur.