Aardbei bosbessencrème met ahornsiroop

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 250 g aardbeien
  • 2 deciliter room
  • ½ deciliter ahornsiroop
  • 2 eierdooiers
  • zeezout
  • 100 g bosbessen of braambessen
  • poedersuiker
  • 4 takjes munt

Instructies

  • Maak de aardbeien schoon en snijd ze in stukken.
  • Pureer ze met de mixer of plet ze in een vijzel, er mogen nog stukken in zitten.
  • Houd 4 aardbeien apart voor de versiering van de crème.
  • Klop de slagroom stijf.
  • Maak een sabayon van ¼ dl ahornsiroop, een snuifje zeezout en 2 eierdooiers: verwarm au bain-marie.
  • Roer de eierdooiers los en giet ze, terwijl je klopt met een garde, onder de ahorn.
  • Blijf kloppen tot je een licht schuimige gebonden massa krijgt (let erop dat het geheel niet kookt).
  • Daarna het pannetje in een bak met ijskoud water zetten.
  • Je mengt nu de aardbeienpuree met de rest van de ahornsiroop, voeg de sabayon toe en schep de geklopte room onder dat mengsel.
  • Roer de bessen onder het mengsel (hou 4 eetlepels bessen opzij voor de versiering van de crème).
  • Vul 4 coupes met de crème.
  • Snijd de aardbeien in waaiervorm en versier de crème ermee, samen met de overgebleven bessen.
  • Steek er een takje munt op en bestrooi met poedersuiker.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Nagerecht - Dessert
Land van herkomst Canada