Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 250 g aardbeien
- 2 deciliter room
- ½ deciliter ahornsiroop
- 2 eierdooiers
- zeezout
- 100 g bosbessen of braambessen
- poedersuiker
- 4 takjes munt
Instructies
- Maak de aardbeien schoon en snijd ze in stukken.
- Pureer ze met de mixer of plet ze in een vijzel, er mogen nog stukken in zitten.
- Houd 4 aardbeien apart voor de versiering van de crème.
- Klop de slagroom stijf.
- Maak een sabayon van ¼ dl ahornsiroop, een snuifje zeezout en 2 eierdooiers: verwarm au bain-marie.
- Roer de eierdooiers los en giet ze, terwijl je klopt met een garde, onder de ahorn.
- Blijf kloppen tot je een licht schuimige gebonden massa krijgt (let erop dat het geheel niet kookt).
- Daarna het pannetje in een bak met ijskoud water zetten.
- Je mengt nu de aardbeienpuree met de rest van de ahornsiroop, voeg de sabayon toe en schep de geklopte room onder dat mengsel.
- Roer de bessen onder het mengsel (hou 4 eetlepels bessen opzij voor de versiering van de crème).
- Vul 4 coupes met de crème.
- Snijd de aardbeien in waaiervorm en versier de crème ermee, samen met de overgebleven bessen.
- Steek er een takje munt op en bestrooi met poedersuiker.