Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 400 g aardbeien
- 3 eetlepel(s) olijfolie
- 1 vanillestokje
- 1 limoen
- 40 g griessuiker
- 80 g ontpitte zwarte olijven
- 100 g poedersuiker
- 10 cl water
- vanille-ijs
Instructies
- Splijt het vanillestokje overlangs en schraap er het merg uit.
- Voeg het merg bij de olijfolie en warm drie minuten op tot maximaal 50°C.
- Laat een paar uur trekken.
- Spoel de aardbeien snel schoon.
- Haal de steeltjes eraf en verdeel de vruchten over vier borden.
- Meng er voorzichtig de griessuiker door.
- Spoel de limoen en droog af.
- Schil met de dunschiller de schil in flinterdunne reepjes en vermeng die met de poedersuiker.
- Strooi deze over de aardbeien.
- Pers met de hand enkele druppels limoensap over de aardbeien.
- Besprenkel met de geparfumeerde olijfolie en strooi er wat gekonfijte olijf over.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met een bolletje vanilleijs, krieken- of frambozensorbet...