Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardbeien en gekonfijte olijven met vanilleolie
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
400
g
aardbeien
▢
3
eetlepel(s)
olijfolie
▢
1
vanillestokje
▢
1
limoen
▢
40
g
griessuiker
▢
80
g
ontpitte zwarte olijven
▢
100
g
poedersuiker
▢
10
cl
water
▢
vanille-ijs
Instructies
Splijt het vanillestokje overlangs en schraap er het merg uit.
Voeg het merg bij de olijfolie en warm drie minuten op tot maximaal 50°C.
Laat een paar uur trekken.
Spoel de aardbeien snel schoon.
Haal de steeltjes eraf en verdeel de vruchten over vier borden.
Meng er voorzichtig de griessuiker door.
Spoel de limoen en droog af.
Schil met de dunschiller de schil in flinterdunne reepjes en vermeng die met de poedersuiker.
Strooi deze over de aardbeien.
Pers met de hand enkele druppels limoensap over de aardbeien.
Besprenkel met de geparfumeerde olijfolie en strooi er wat gekonfijte olijf over.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met een bolletje vanilleijs, krieken- of frambozensorbet...
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
/
IJs
Land van herkomst
Frankrijk