Recepten

Aardbeien en gekonfijte olijven met vanilleolie

 

Aardbeien en gekonfijte olijven met vanilleolie

Recept categorieën Fruit / IJs / Nagerecht
Land van herkomst Frankrijk
Porties 4
Auteur Auteur Onbekend

Hoe maak ik het klaar

  • Splijt het vanillestokje overlangs en schraap er het merg uit.
  • Voeg het merg bij de olijfolie en warm drie minuten op tot maximaal 50°C.
  • Laat een paar uur trekken.
  • Spoel de aardbeien snel schoon.
  • Haal de steeltjes eraf en verdeel de vruchten over vier borden.
  • Meng er voorzichtig de griessuiker door.
  • Spoel de limoen en droog af.
  • Schil met de dunschiller de schil in flinterdunne reepjes en vermeng die met de poedersuiker.
  • Strooi deze over de aardbeien.
  • Pers met de hand enkele druppels limoensap over de aardbeien.
  • Besprenkel met de geparfumeerde olijfolie en strooi er wat gekonfijte olijf over.

Tips / Opmerkingen

Lekker met een bolletje vanilleijs, krieken- of frambozensorbet...