Aardbeien Mascarpone met kletskoppen

Mijn Jumbo nr. 5, 2009
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 8 kletskoppen
  • 4 blaadjes basilicum of munt
  • 50 ml slagroom
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 250 g aardbeien
  • 200 g mascarpone

Instructies

  • Roer de mascarpone, slagroom en vanillesuiker goed door elkaar.
  • Neem 50 g aardbeien, prak ze met een vork en schep ze door de mascarpone.
  • Houd acht aardbeien achter voor de garnering en snijd de rest van de aardbeien in plakjes.
  • Leg op elk bordje een kletskop.
  • Verdeel er wat mascarpone over en vervolgens enkele plakjes aardbei, gevolgd door nog wat mascarpone.
  • Dek het geheel af met een tweede kletskop.
  • Leg naast elk toetje twee aardbeien en een blaadje munt of basilicum als garnering.

Voedingswaarden

Calories: 301 kcal | koolhydraten: 11 g | Protein: 8 g | Vet: 25 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Gebak / Kaas / Nagerecht - Dessert