Aardbeien met mascarpone 2

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 600 g aardbeien
  • 2 eetlepel suiker
  • 200 g yoghurt
  • 200 g mascarpone
  • 1 limoentje
  • 2 eetlepels honing vloeibaar
  • 8 eetlepels poedersuiker

Instructies

  • Was de aardbei en verwijder de kroontjes.
  • Snijd 200 g van de aardbeien in kleine stukjes en breng deze met de suiker en twee borrelglaasjes water aan de kook.
  • Pureer het geheel met behulp van een staafmixer en laat het mengsel afkoelen.
  • Roer de mascarpone samen met de yoghurt los.
  • Was de limoen en rasp de schil in reepjes.
  • Knijp iets van het limoensap uit boven het yoghurtmengsel, voeg de honing toe en roer goed door.
  • Roer het aardbeienmengsel door het yoghurtmengsel en lepel dit op koude borden.
  • Snijd de rest van de aardbeien in stukjes en rangschik deze op de massa.
  • Strooi de reepjes limoen over het gerecht en bestrooi het geheel met poedersuiker
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Nagerecht - Dessert
Land van herkomst Italië
Extra aanwijzing Snel te maken