Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 500 g Aardbeien
- 2 eetlepel(s) citroensap
- 100 g basterdsuiker
- 3 dl yoghurt
- 2 dl slagroom
Instructies
- Houd enkele aardbeien apart voor garnering.
- Maak de rest van de vruchten schoon en pureer ze met de staafmixer of in een keukenmachine.
- Meng de aardbeienpuree met citroensap, suiker en yoghurt. Klop de slagroom halfstijf en spatel deze door het aardbeien-yoghurtmengsel.
- Doe het mengsel in een ruime schaal of diepvriesdoos en zet deze in de diepvries.
- Schep het ijs na een half uur door om de vorming van grove ijskristallen te voorkomen.
- Herhaal dit na een uur en laat het minimaal 3 uur bevriezen.
- Serveer het ijs in coupes en garneer met aardbeien
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatietip: •
In plaats van aardbeien kunnen ook frambozen, bramen, abrikozen en bananen worden gebruikt.
Vervang citroensap door sinaasappelsap. Wijnadvies:
Moscato d’Asti uit Italië.
Ook verrukkelijk met Zuid-Franse Muscats, als Muscat de Rivesaltes en Muscat de Frontignan.
Denk eens aan een zoete mousserende wijn (9-11ºC).
In plaats van aardbeien kunnen ook frambozen, bramen, abrikozen en bananen worden gebruikt.
Vervang citroensap door sinaasappelsap. Wijnadvies:
Moscato d’Asti uit Italië.
Ook verrukkelijk met Zuid-Franse Muscats, als Muscat de Rivesaltes en Muscat de Frontignan.
Denk eens aan een zoete mousserende wijn (9-11ºC).