Aardbeien yoghurt ijs

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g Aardbeien
  • 2 eetlepel(s) citroensap
  • 100 g basterdsuiker
  • 3 dl yoghurt
  • 2 dl slagroom

Instructies

  • Houd enkele aardbeien apart voor garnering.
  • Maak de rest van de vruchten schoon en pureer ze met de staafmixer of in een keukenmachine.
  • Meng de aardbeienpuree met citroensap, suiker en yoghurt. Klop de slagroom halfstijf en spatel deze door het aardbeien-yoghurtmengsel.
  • Doe het mengsel in een ruime schaal of diepvriesdoos en zet deze in de diepvries.
  • Schep het ijs na een half uur door om de vorming van grove ijskristallen te voorkomen.
  • Herhaal dit na een uur en laat het minimaal 3 uur bevriezen.
  • Serveer het ijs in coupes en garneer met aardbeien

Notities / Tips / Wijnadvies

Variatietip: •
In plaats van aardbeien kunnen ook frambozen, bramen, abrikozen en bananen worden gebruikt.
Vervang citroensap door sinaasappelsap.
Wijnadvies:
Moscato d’Asti uit Italië.
Ook verrukkelijk met Zuid-Franse Muscats, als Muscat de Rivesaltes en Muscat de Frontignan.
Denk eens aan een zoete mousserende wijn (9-11ºC).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / IJs / Nagerecht - Dessert