Aardbeien zandtaartjes

Aardbeien zandtaartjes

Recept categorie(ën) Fruit, Gebak, Taart
Land van herkomst België
Aantal porties: 10

Van wie is dit recept: Jolanda's Bakhuisje
Deel dit recept op jou Facebook Pin dit recept

Print dit recept

---------------------------------------------------------------------------------------------

Ingrediënten:

Ingrediënten voor het zanddeeg:

Ingrediënten voor de banketbakkersroom:

Ingrediënten voor de topping:

  • bakje Aardbeien ( in blokjes gesneden)
  • 100 gr chocola (puur, melk of witte chocolade)
  • 1 Zakje taartina (zie gebruiksaanwijzing op het zakje)
  • 200 ml slagroom ( 40% vetgehalte met suiker naar smaak)

Bereidingswijze:

  • Meng alle ingrediënten voor het zanddeeg onder elkaar en laat het een uurtje rusten in de koelkast.
  • Neem 400 ml melk en doe hier de suiker bij.
  • Zet in een pan op het vuur en breng aan de kook.
  • Meng de resterende 100 ml melk met de eidooier en het puddingpoeder.
  • Wanneer de melk kookt voeg je deze bij de 100 ml, goed roeren en alles terug in de pan schenken.
  • Breng opnieuw al roerende aan de kook totdat je een mooie dikke pudding krijgt.
  • Laat de pudding afkoelen in eens schaal en dek de pudding (niet de schaal) af met plastic folie zodat er geen vel op komt.
  • Was de aardbeien en snij ze in blokjes.
  • Smelt de chocolade.
  • Klop de slagroom samen met de suiker volledig stijf en doe deze in een spuitzak.
  • Zet de slagroom in de koelkast tot de afwerking.
  • Rol het zanddeeg uit en bekleed de kleine taartvormpjes ermee.
  • Bak ze af in een voorverwarmde oven van 180°C in ca 12 tot 15 minuutjes.
  • Na het bakken ontvormen en laten afkoelen op een taartrooster.

Afwerking:

  • Klop de banketbakkersroom op tot een mooie smeuïge crème en vul de taartjes hiermee.
  • Leg er de aardbeitjes op en werk ze af met de taartina.
  • Trek met de gesmolten chocolade enkele streepjes over de taartjes en zet ze een 10 minuutjes koud weg.
  • Spuit met de slagroom een mooie toef op de taartjes.

---------------------------------------------------------------------------------------------



Deel dit lekkers op Facebook Pin dit recept
Print dit recept