Aardbeienijs met pernod

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ¼ l aardbeienroomijs
  • ¼ zakje garneeramandelen
  • 1 eetlepel boter
  • 3 eetlepels vloeibare honing
  • eetlepels Pernod
  • 100 g aardbeien

Instructies

  • Aardbeien wassen en laten uitlekken.
  • Amandelen grof hakken en in een droge koekenpan ca. 2 minuten goudbruin roosteren.
  • Amandelen op een bord laten afkoelen.
  • In dezelfde koekenpan op laag vuur de boter smelten. Honing en pernod er door roeren, pan
  • van het vuur nemen en de geroosterde amandelen er door roeren.
  • Aardbeienijs in vier ijscoupes doen (2 bolletjes per persoon).
  • Saus erover verdelen.
  • Garneer met aardbeien en amandelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën IJs / Nagerecht - Dessert
Land van herkomst Frankrijk