Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardbeienijs met pernod
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingredients
▢
¼
l
aardbeienroomijs
▢
¼
zakje
garneeramandelen
▢
1
eetlepel
boter
▢
3
eetlepels
vloeibare honing
▢
2½
eetlepels
Pernod
▢
100
g
aardbeien
Instructions
Aardbeien wassen en laten uitlekken.
Amandelen grof hakken en in een droge koekenpan ca. 2 minuten goudbruin roosteren.
Amandelen op een bord laten afkoelen.
In dezelfde koekenpan op laag vuur de boter smelten. Honing en pernod er door roeren, pan
van het vuur nemen en de geroosterde amandelen er door roeren.
Aardbeienijs in vier ijscoupes doen (2 bolletjes per persoon).
Saus erover verdelen.
Garneer met aardbeien en amandelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
IJs
Land van herkomst
Frankrijk