Aardbeienmousse

Recept categorie(ën) Fruit, Nagerecht
Aantal porties: 4

Van wie is dit recept: Hans en Liesbeth Grunder
Deel dit recept op jou Facebook Pin dit recept

Print dit recept

---------------------------------------------------------------------------------------------

Benodigdheden:

Ingrediënten:

Bereidingswijze:

  • Hou 2 aardbeien achter voor de garnering. 
  • Was de rest van de aardbeien, haal het kroontje eraf en halveer ze.
  • Pureer de aardbeien met de suiker.
  • Week de gelatineblaadjes in koud water tot ze zacht zijn.
  • Knijp daarna de gelatine uit en los het op in een klein beetje heet water.
  • Laat de opgeloste gelatine afkoelen (versnel het door in een bak met koud water te zetten) en meng het daarna met de aardbeienpuree.
  • Klop intussen de slagroom stijf. 
  • Spatel daarna de aardbeienpuree door de slagroom. Goed roeren zodat het goed gemengd is en het een glad mengsel is.
  • Verdeel het mengsel over 4 schaaltjes en laat het een dag opstijven in de koelkast.
  • Garneer het met een halve aardbei.

---------------------------------------------------------------------------------------------



Deel dit lekkers op Facebook Pin dit recept
Print dit recept