Aardbeienmousse

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gram Aardbeien
  • 100 gram basterdsuiker
  • 250 ml slagroom
  • 3 blaadje(s) gelatine

Instructies

  • Hou 2 aardbeien achter voor de garnering. 
  • Was de rest van de aardbeien, haal het kroontje eraf en halveer ze.
  • Pureer de aardbeien met de suiker.
  • Week de gelatineblaadjes in koud water tot ze zacht zijn.
  • Knijp daarna de gelatine uit en los het op in een klein beetje heet water.
  • Laat de opgeloste gelatine afkoelen (versnel het door in een bak met koud water te zetten) en meng het daarna met de aardbeienpuree.
  • Klop intussen de slagroom stijf. 
  • Spatel daarna de aardbeienpuree door de slagroom. Goed roeren zodat het goed gemengd is en het een glad mengsel is.
  • Verdeel het mengsel over 4 schaaltjes en laat het een dag opstijven in de koelkast.
  • Garneer het met een halve aardbei.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Nagerecht