Aardbeiensorbetijs 2

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 g aardbeien
  • 100 ml water
  • 60 g suiker

Instructies

  • Zorg dat de ijsbak van je machine al goed gekoeld is (door deze 24 uur in de vriezer te zetten - of zie de gebruiksaanwijzing).
  • Doe de suiker en het water in een pannetje en breng aan de kook tot alle suiker opgelost is en laat dan nog even doorkoken.
  • Haal het pannetje van het vuur en laat het suikerwater iets afkoelen.
  • Was de aardbeien en verwijder het kroontje en pureer het fruit in de keukenmachine of met een staafmixer.
  • Meng het suikerwater met het gepureerde fruit.
  • Laat de ijsmachine draaien en giet het fruitmengsel voorzichtig door de opening.
  • Wil je het ijs langer bewaren, dek het dan af met plastic folie of schep het over in een bakje met deksel.
  • Haal het dan wel ongeveer een half uur voor je het wilt eten uit de vriezer om het ijs weer wat zachter te laten worden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / IJs / Nagerecht - Dessert
Land van herkomst Nederland