Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 300 g aardbeien
- 100 ml water
- 60 g suiker
Instructies
- Zorg dat de ijsbak van je machine al goed gekoeld is (door deze 24 uur in de vriezer te zetten - of zie de gebruiksaanwijzing).
- Doe de suiker en het water in een pannetje en breng aan de kook tot alle suiker opgelost is en laat dan nog even doorkoken.
- Haal het pannetje van het vuur en laat het suikerwater iets afkoelen.
- Was de aardbeien en verwijder het kroontje en pureer het fruit in de keukenmachine of met een staafmixer.
- Meng het suikerwater met het gepureerde fruit.
- Laat de ijsmachine draaien en giet het fruitmengsel voorzichtig door de opening.
- Wil je het ijs langer bewaren, dek het dan af met plastic folie of schep het over in een bakje met deksel.
- Haal het dan wel ongeveer een half uur voor je het wilt eten uit de vriezer om het ijs weer wat zachter te laten worden.